Ga voor duurzaamheid met VEJA schoenen

Mooie schoenen mogen niet ontbreken bij je verschillende outfits, dus het is zaak om goed na te gaan wat bij je past. Je hebt in ieder geval genoeg keuze als je aankomt op schoenen, dat is het probleem niet. Maar ben je iemand die ook veel met het milieu bezig bent en duurzaam leeft? Dan zijn er merkschoenen die daar rekening mee houden. Een zo'n merk zijn vegan schoenen van VEJA.

VEJA het duurzame schoenenmerk

Schoenen genoeg in de winkels en webshops, maar VEJA is een schoenenmerk die verder gaat dan alleen maar schoenen produceren. Franse designers Kopp en Morillion wilden iets goed doen voor de mode industrie. Iets duurzaams waar ze mee kunnen aantonen dat de mode industrie ook goed voor de wereld kan zijn en niet alleen modieus. Na veel onderzoek kwamen ze tot de conclusie om schoenen te verduurzamen. Ze reisden af naar Brazilië, het hart van schoenen ontwerp. En daar besloten ze het hele productieproces van nul af aan te beginnen en opnieuw te starten. Je raadt het al, op een duurzame manier. Zo zijn de VEJA sneakers ontstaan.

De VEJA sneakers voor heren

VEJA heren sneakers zijn gemaakt uit diverse duurzame materialen. Daaronder vallen wild rubber, biologisch gelooid leer en eco katoen. Het rubber komt uit de Amazones van wilde rubberbomen. Door het rubber op een verantwoord manier te verwerken draagt VEJA mee aan het behoud van de Amazone. Het leer van de sneakers komt uit Uruguay en krijgt kleur door natuurlijk plantenextracten. Er komen geen chemische middelen aan te pas. En het katoen komt van een klein lokaal bedrijf uit Brazilië met goede werkomstandigheden en goede lonen. Je merkt het al, het hele productieproces is omgegooid en alle focus bij VEJA ligt bij duurzaamheid.

Zijn VEJA schoenen dan saai?

Heel interessant dat duurzame verhaal, maar levert het ook wat op? Ligt de nadruk niet teveel op duurzaamheid en minder op design? Het is persoonlijke smaak, maar de reacties van VEJA schoenen dragers over de gehele wereld zijn uiterst positief. Dat geldt zowel voor VEJA heren en VEJA dames dragers. Het design is clean en erg minimalistisch, less is more bij VEJA. Daarnaast heeft elke schoen het kenmerkende V-logo zodat gelijk duidelijk wordt dat je VEJA schoenen draagt. Deze sneakers zijn perfect te combineren onder jeans of shorts. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden bij dit merk oneindig en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Hoe bij de tijd wil je zijn?

Geef een reactie