Online een bril kopen? Hier moet je op letten!

Ga je voor het eerst een bril aanschaffen, is je huidige bril aan vervanging toe of wil je gewoon een nieuw exemplaar om wat meer te kunnen variëren in je dagelijkse look? Grote kans dat je je online aan het oriënteren bent op het kopen van jouw nieuwe bril. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten wanneer je online je nieuwe bril gaat kopen? De beste tips voor het kopen van brillen online lees je in dit blog! 

Functie van de bril

Voordat je jouw nieuwe bril gaat kopen, is het belangrijk dat je weet met welk doel je de bril aan gaat schaffen. Stel jezelf de vraag waarvoor je de bril precies nodig hebt; draag je hem bijvoorbeeld met name tijdens je werk op kantoor, in de auto of juist bij het sporten? Hoe concreter je jouw doelen voor het kopen van je nieuwe bril kunt formuleren, hoe gemakkelijker het wordt om de eisen waaraan je nieuwe bril moet voldoen helder te krijgen.

Aanvullende opties

Tegenwoordig zijn er brillen in tal van soorten en maten en kun je gebruikmaken van allerlei verschillende soorten toepassingen, functies en nieuwe soorten technologieën. Zo kun je kiezen voor een multifocale bril, welke bestaat uit verschillende sterktes die perfect aansluiten bij jouw behoeften in verschillende situaties. Dit is een ideale optie voor wanneer je jouw bril op verschillende momenten op de dag wil gaan dragen. Zo kun je met dezelfde bril lezen, autorijden en sporten. Beslis vooraf voor jezelf dus goed of je gebruik wenst te maken van dergelijke voordelige functionaliteiten, of dat je beter af bent met een meer basic model. 

Montuur

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kopen van je nieuwe bril in een online shop, is het montuur. Je doet er goed aan om bij het kiezen van het montuur van je bril, rekening te houden met de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht? Dan staat een meer hoekig of vierkant brilmontuur je goed. Is jouw gezicht van zichzelf meer hoekig? Dan staat een ovale of ronde bril je goed. Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want vrijwel alle brilmonturen zullen je mooi staan. 

Glazen

De glazen van de bril zijn ook een zeer belangrijk component van de keuze voor de bril. Er zijn tal van verschillende soorten brillenglazen verkrijgbaar, elk met hun eigen voordelen. Zorg er in ieder geval voor dat de bril die je koopt beschikt over een goede antireflectiecoating en dat de bril volledig beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.

Geef een reactie